20 Ekim 2015 Salı

Kırmızı Işık Hakkında Bilmediklerimiz

Sayın Sürücü, özellikle şehir içindeki yollarda aydınlatma amacıyla kullanılan ışıklar dikkatinizi çekmiştir. Bunlar genellikle hava karardığı zaman yanarlar. Bir de yollarda giderken dikkatinizi çeken başka ışıklar da olduğunu biliyorum. Benim de dikkatimi çekmiyor değiller… Bunlar gece gündüz demeden yanarlar. Kimisi yolun sağında, solunda kimisi de havadadır. Bunlar kırmızı, sarı ve yeşil renktedir. Ne güzel değil mi? Bunları gördüğümüz zaman ne yaparız? Kırmızıysa dururuz, sarı yanıyorsa ne yaparız yavaşlarız, yeşil yanıyorsa zaten bir şey dememe gerek yok: Allah ne verdiyse gaza basarız ki, kırmızıya yakalanmayalım. Kurallar kavşağa yaklaşırken hızını azalt dese de o sayfayı okurken elektrikler kesildiği için o kuralı öğrenememişizdir.
Allah kimsenin başına vermesin ama yeşil yanıyordu ve geçemedik, durduk. Ne yapıyoruz? Telefonla sohbete devam ediyoruz, karşıdan karşıya geçen kadınları, kızları, yakışıklı delikanlıları kesiyoruz. Makyajımızı tazeliyor, saçımızı düzeltiyoruz, yanımızda oturan arkadaşımızla sohbeti koyulaştırıyoruz. Kim karışabilir ki? Arkada bekleyen saygısız araç sürücüleri dışında… O ne gürültü ya, sanki kornaları takılmış. Ne olduğunu anlamaya çalışmadan araç içi eylemlerimizi sürdürürüz. Arada bir de yakınırız: Öff ya yeşil ışık ne zaman yanacak?!
Anacığım, güzel kardeşim, ağabeyciğim senin o bahçe süsü sandığın trafik ışıklarındaki yeşil yandııı, söndüüü, bi daha yandı… Sen hala uyu… Dışarıdan gelen korna sesleri kimin için yükseliyor?
Ya arkadaş kırmızı ışıkta durdun. Ne diye trafik ışıklarına bakmazsın, dururken iyi… Bir de ışıkları görmeyecek şekilde durursun, öne geçersin… Baykuşsun ya kafayı çevirecen geriye ışıkları öyle görecen. Ya bırak arkadaş ya… Yapma bu zulümü ne kendine ne de diğer sürücülere.
Işıklarda durdun mu? Bak kardeşim ışıkları takip et. Sarı yanınca hazırlan, yeşil yanınca da geç git. Ne sen bekle ne de biz bekleyelim.
Korna çaldırma, sinirimi kaldırma…
Hadi dağılın…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder